Duaal leren bij GITO Overijse

Duaal leren bij GITO Overijse

Regio Net Werkt is een initiatief van ondernemers Corneel Haine, Johan Vandewalle en Gilles Simonet. Zij willen ondernemers uit de Druivenstreek met elkaar in contact brengen om zo elkaars business beter te leren kennen. Na een gesmaakt event bij Willy Naessens Swimming Pools kregen ze de vraag van het GITO in Overijse om een netwerkavond bij hen te organiseren. Het GITO is immers steeds op zoek naar bedrijven uit de streek in het kader van duaal leren. Dit is een onderwijsvorm waarbij de leerlingen vaardigheden krijgen aangeleerd op school en op de werkvloer.

Win-win
De presentatie was ook deze keer in handen van Dany Verstraeten. Hij mocht als eerste Marc Rabaey op het podium verwelkomen. Marc is directeur van het GITO en legde in 15 minuten uit waar duaal leren precies om draait. Nadien kregen de aanwezigen een filmpje te zien van Thomas Nedergedaelt die momenteel een duaal leren-traject volgt bij Garage Defrancq in Tombeek. Zowel Thomas als Francis Defrancq kwamen aan het woord en vertelden waarom duaal leren zowel voor de leerling als voor het bedrijf een win-win situatie is.

Donald Vrebos
Tot slot kwam Donald Vrebos aan het woord. Donald is oprichter en CEO van Group Vrebos, de gekende ramen-, deuren-, en verandaspecialist uit de Druivenstreek. Donald zetelt al meer dan 20 jaar in de examenjury van het GITO en neemt elk jaar enkele leerlingen van het GITO onder zijn hoede. Donald hield dan ook een vurig pleidooi voor duaal leren én voor de huidige generatie. Hij ziet immers een gunstige mentaliteitswijziging bij de huidige generatie en ziet de toekomst positief tegemoet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x